Een exclusieve rondleiding door de gesloten delen van het Louvre

Een exclusieve rondleiding door de gesloten delen van het Louvre

Ben je klaar voor een unieke ervaring in één van de beroemdste musea ter wereld? Tijdens een exclusieve rondleiding door de gesloten delen van het Louvre, krijg je de kans om de geheimen te ontdekken van dit prestigieuze Parijse museum. Een ervaren gids neemt je mee op een bijzondere tour achter de schermen, waarbij je tevens de verborgen schatten van de kunstcollectie zult ontdekken. Deze rondleiding is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar de geschiedenis van het Louvre en de betekenis van de kunstwerken. Mis deze kans niet om unieke bezienswaardigheden van de Franse hoofdstad te ontdekken!

Ontdek de historische gebouwen van het Louvre

Het Louvre is niet zomaar een museum, het is een prachtig historisch gebouw met een rijke geschiedenis. Tijdens de exclusieve rondleiding krijg je de unieke kans om de geheime gangen en kamers van dit indrukwekkende gebouw te verkennen, waar normaal gesproken alleen medewerkers toegang toe hebben. Leer meer over de geschiedenis en architectuur van het Louvre terwijl je door de afgesloten delen wandelt.

Wist je bijvoorbeeld dat het Louvre oorspronkelijk een middeleeuws fort en later een paleis was voordat het werd omgetoverd tot een museum? Dit prachtige gebouw heeft vele transformaties ondergaan en biedt nu onderdak aan ’s werelds grootste kunstcollectie.

Een van de hoogtepunten van de exclusieve rondleiding is de mogelijkheid om de prachtige architectuur van het Louvre van dichtbij te bewonderen. Van de beroemde glazen piramide tot de indrukwekkende Renaissance-vleugel, je krijgt een uniek perspectief op de beroemde bezienswaardigheden van het museum.

Een kijkje achter de schermen van de kunstcollectie

Als kunstliefhebber is deze exclusieve rondleiding door het Louvre een ervaring die je niet wilt missen. Tijdens deze tour krijg je namelijk toegang tot de verborgen schatten van de kunstcollectie van het Louvre, waar het publiek normaal gesproken geen toegang tot heeft. Deze ervaring biedt je een unieke kans om onbekende meesterwerken te bewonderen en meer te weten te komen over de getalenteerde kunstenaars achter deze indrukwekkende werken.

Benieuwd naar wat je allemaal zult zien tijdens deze exclusieve rondleiding? Hieronder hebben we een kleine selectie gemaakt van enkele topstukken die je zeker niet wilt missen:

Kunstwerk Kunstenaar Jaar
De Venus van Milo Alexandros van Antiochië 130 v.Chr.
De Geboorte van Venus Sandro Botticelli 1485
De Kruisafname Rembrandt van Rijn 1633

Zorg dat je deze exclusieve ervaring niet mist en reserveer snel je tickets voor deze rondleiding door het Louvre. Het is een ervaring die je nog lang zal bijblijven!

Louvre kunstcollectie

De geheimen van de gesloten delen van het Louvre onthuld

Heb je je ooit afgevraagd wat er zich afspeelt achter de gesloten deuren van het Louvre? De exclusieve rondleiding geeft je een unieke blik op het dagelijkse reilen en zeilen in het museum. Ontdek de verborgen restauratieateliers en zie hoe de medewerkers de kunstwerken onderhouden en herstellen. Leer meer over de veiligheidsmaatregelen die het Louvre treft om de kunstwerken te beschermen tegen natuurlijke elementen, zoals licht en temperatuur.

Daarnaast krijg je de kans om delen van het museum te zien die normaal gesproken gesloten blijven voor het publiek. Wandel door verborgen gangen en kamers waar alleen de medewerkers van het Louvre komen. Ontdek waarom deze delen niet toegankelijk zijn voor bezoekers en geniet van de exclusieve ervaring die deze rondleiding biedt.

Inzicht in de dagelijkse routine van het Louvre

Een van de hoogtepunten van de exclusieve rondleiding is de gelegenheid om de dagelijkse routine van het Louvre te zien. Ontdek hoe de medewerkers de kunstwerken selecteren en tentoonstellen, evenals hoe ze zorgen voor de veiligheid en het comfort van de bezoekers.

De rondleiding biedt ook een inzicht in de toekomstplannen van het museum. Leer meer over de aankomende tentoonstellingen en ontdek welke stappen het Louvre onderneemt om de ervaring van de bezoekers te verbeteren.

Boek je tickets voor de exclusieve rondleiding

Ben je geïnteresseerd in deze exclusieve ervaring in het Louvre? Reserveer dan je tickets voor de exclusieve rondleiding door de gesloten delen van het museum. Zorg ervoor dat je op tijd boekt, aangezien deze rondleidingen snel uitverkocht zijn en maar beperkt beschikbaar zijn. Mis deze kans niet om het Louvre op een ongekende manier te ervaren!

Planning en tickets voor de exclusieve rondleiding

Ben je geïnteresseerd in een exclusieve rondleiding door de gesloten delen van het Louvre in Parijs? Dan wil je natuurlijk weten hoe je je bezoek kunt plannen en de tickets kunt bemachtigen. Hieronder vind je handige informatie en tips om de tour van je dromen samen te stellen.

Wanneer kun je de exclusieve rondleiding boeken?

De exclusieve rondleidingen door de gesloten delen van het Louvre zijn vaak al maanden van tevoren uitverkocht, vooral in het hoogseizoen.

Daarom raden we je aan om je tickets zo vroeg mogelijk te boeken om teleurstellingen te voorkomen. Let op: de kaartjes zijn niet goedkoop, maar het is zeker de moeite waard als je een echte kunstliefhebber bent.

exclusieve rondleiding

Waar kun je tickets kopen voor de exclusieve rondleiding?

Tickets voor de exclusieve rondleiding door de gesloten delen van het Louvre zijn uitsluitend online verkrijgbaar via de officiële website van het museum. Wees voorzichtig met het kopen van tickets via andere kanalen, want deze zijn mogelijk ongeldig en brengen grote risico’s met zich mee.

Wat zijn de kosten van de exclusieve rondleiding?

De kosten voor de exclusieve rondleiding door de gesloten delen van het Louvre zijn hoger dan die van de reguliere tour, maar ze zijn het absoluut waard als je de verborgen kunstwerken in het museum wilt zien. De prijzen variëren afhankelijk van de duur en de route die je kiest. Houd er rekening mee dat de prijzen hoog kunnen oplopen, afhankelijk van de groepsgrootte en de gekozen datum.

Wat is de beste tijd om het Louvre te bezoeken?

De exclusieve rondleidingen vinden meestal plaats in de vroege ochtend of laat in de avond om de drukte te vermijden. Als je het drukke seizoen wilt vermijden, kun je het Louvre ook bezoeken van september tot november of van maart tot mei, wanneer er minder toeristen zijn. Vergeet niet dat de toegang tot het museum soms kan worden beperkt door de openingstijden of speciale evenementen, dus check de agenda van het Louvre voordat je tickets boekt.

Bezienswaardigheden in de omgeving van het Louvre

Als je het Louvre bezoekt, waarom niet meteen de andere bezienswaardigheden in de omgeving bekijken? Hier zijn enkele suggesties voor musea, historische locaties en attracties die je niet wilt missen tijdens je verblijf in Parijs:

Bezienswaardigheid Locatie
Musée d’Orsay 1 Rue de la Légion d’Honneur
Notre-Dame 6 Parvis Notre-Dame – Pl. Jean-Paul II
Eiffeltoren Champ de Mars, 5 Avenue Anatole France
Musée Picasso 5 Rue de Thorigny
Champs-Élysées Between Place de la Concorde and Arc de Triomphe

Er is genoeg te zien en te doen in de omgeving van het Louvre. Zorg ervoor dat je je reis goed plant, zodat je het meeste uit je bezoek aan de stad van de liefde kunt halen!

Tips voor een geslaagde museumtour

Een bezoek aan het Louvre is een onvergetelijke ervaring, maar het kan ook overweldigend zijn, vooral tijdens een exclusieve rondleiding door de gesloten delen. Met deze tips haal je het meeste uit je museumtour:

  1. Vermijd drukte: Het Louvre kan op elk moment van het jaar erg druk zijn. Probeer het museum te bezoeken tijdens minder drukke periodes, zoals doordeweekse dagen of buiten het hoogseizoen.
  2. Bereid je voor: Het is handig om van tevoren te weten welke kunstwerken je graag wilt zien. Bekijk de kaart van het museum en plan je route. Zo voorkom je dat je verdwaalt en bespaar je tijd.
  3. Neem de tijd: Het Louvre is enorm, dus plan genoeg tijd in voor je bezoek. Probeer niet alles in één dag te zien, maar verdeel je bezoek over meerdere dagen of sessies.
  4. Draag comfortabele kleding: Het Louvre is een groot gebouw, met veel trappen en gangen. Draag comfortabele schoenen en kleding, zodat je je gemakkelijk kunt verplaatsen.
  5. Luister naar de gids: Als je deelneemt aan een exclusieve rondleiding, dan heb je waarschijnlijk een gids. Luister goed naar de informatie die de gids geeft, en stel gerust vragen als je iets niet begrijpt.
  6. Maak gebruik van audio-apparatuur: Het Louvre biedt audio-apparatuur aan voor bezoekers, waarmee je meer informatie kunt krijgen over de kunstwerken. Maak hier gebruik van, zodat je meer te weten komt over de collectie.

Met deze handige tips geniet je volop van je louvre bezoek en haal je het meeste uit je museumtour!

Veelgestelde vragen over de exclusieve rondleiding

Heb je vragen over de exclusieve rondleiding door de gesloten delen van het Louvre? Hieronder vind je antwoorden op de meestgestelde vragen.

Hoelang duurt de exclusieve rondleiding?

De exclusieve rondleiding duurt ongeveer twee uur. Tijdens deze tour ontdek je de geheime gangen en kamers van het Louvre, waar normaal gesproken alleen medewerkers toegang toe hebben. Je krijgt de kans om de verborgen schatten van de kunstcollectie te bewonderen en meer te leren over de geschiedenis van het museum.

Is de exclusieve rondleiding toegankelijk voor mindervaliden?

Ja, de exclusieve rondleiding is toegankelijk voor mindervaliden. Er zijn liften beschikbaar om alle delen van de tour te bereiken. Let op: vanwege de beperkte ruimte in sommige delen van het gebouw, kan het zijn dat rolstoelgebruikers niet overal naartoe kunnen tijdens de tour.

Zijn foto’s en video’s toegestaan tijdens de exclusieve rondleiding?

Nee, tijdens de exclusieve rondleiding zijn foto’s en video’s niet toegestaan. Dit is om de kunstwerken en andere objecten in het museum te beschermen. Het is mogelijk om een professionele fotograaf te boeken voor een privé-shoot in het museum, neem hiervoor contact op met het Louvre.

Zijn er audio tours beschikbaar tijdens de exclusieve rondleiding?

Nee, er zijn geen audio tours beschikbaar tijdens de exclusieve rondleiding. Je krijgt echter wel een deskundige gids mee die je alles kan vertellen over het Louvre en de kunstcollectie.

Kan ik mijn ticket annuleren of wijzigen?

Ja, het is mogelijk om je ticket te annuleren of wijzigen. Neem hiervoor contact op met de klantenservice van het Louvre. Zorg ervoor dat je dit op tijd doet, er kunnen annuleringskosten van toepassing zijn.

Moet ik mijn ticket uitprinten of kan ik het laten zien op mijn telefoon?

Je kunt je ticket zowel uitgeprint als op je telefoon laten zien. Zorg er wel voor dat de barcode duidelijk leesbaar is.

Unieke ervaring in het Louvre

Een exclusieve rondleiding door de gesloten delen van het Louvre is een exclusieve ervaring die je niet snel zult vergeten. Het ontdekken van de verborgen schatten van de kunstcollectie is een kans die niet vaak voorkomt. Je leert niet alleen over de geschiedenis achter deze meesterwerken, maar ook over het vakmanschap waarmee ze zijn gemaakt.

Het Louvre is niet alleen een museum, maar ook een iconisch en historisch gebouw. De exclusieve rondleiding geeft je de mogelijkheid om de geheime kamers en gangen van het Louvre te verkennen, waar normaal alleen medewerkers toegang tot hebben. Je ontdekt dus niet alleen de kunstcollectie van het Louvre, maar ook het museum zelf.

Ben je klaar om een unieke ervaring op te doen in het Louvre? Reserveer dan vandaag nog je tickets voor deze exclusieve tour!

FAQ

Hoe kan ik deelnemen aan de exclusieve rondleiding door de gesloten delen van het Louvre?

Om deel te nemen aan de exclusieve rondleiding door de gesloten delen van het Louvre, moet je vooraf je tickets reserveren. Tickets kunnen online worden gekocht op de officiële website van het Louvre. Het is raadzaam om dit ruim van tevoren te doen, omdat de rondleidingen populair zijn en snel uitverkocht kunnen raken.

Hoe lang duurt de exclusieve rondleiding?

De exclusieve rondleiding door de gesloten delen van het Louvre duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Tijdens deze tour krijg je een privégids die je begeleidt door de afgesloten delen van het museum en je interessante feiten en verhalen vertelt over de kunstcollectie en het historische gebouw.

Zijn de gesloten delen van het Louvre toegankelijk voor mindervaliden?

Helaas zijn de gesloten delen van het Louvre niet toegankelijk voor mindervaliden. Vanwege de historische aard van het gebouw en de beperkte ruimte in sommige delen, is het niet mogelijk om deze delen te betreden met een rolstoel of andere hulpmiddelen. Echter, het grootste deel van het Louvre is wel toegankelijk voor mindervaliden.

Mag ik foto’s maken tijdens de rondleiding?

Nee, tijdens de exclusieve rondleiding door de gesloten delen van het Louvre is het niet toegestaan om foto’s te maken. Dit is om de kunstwerken te beschermen en om de rustige en exclusieve sfeer van de tour te behouden. Het is echter wel toegestaan om foto’s te maken in de openbare delen van het museum.

Zijn er beveiligingsmaatregelen tijdens de rondleiding?

Ja, tijdens de rondleiding zijn er beveiligingsmaatregelen van kracht om de kunstwerken en de bezoekers te beschermen. Dit kan onder andere inhouden dat je tas gecontroleerd wordt bij de ingang en dat er bewakers aanwezig zijn in de gesloten delen van het museum. Volg altijd de instructies van de gids en het beveiligingspersoneel op.

Kan ik de exclusieve rondleiding combineren met een bezoek aan andere delen van het Louvre?

Ja, na de exclusieve rondleiding door de gesloten delen van het Louvre kun je de rest van het museum op eigen gelegenheid verkennen. Je hebt toegang tot alle openbare delen van het Louvre en kunt zo nog meer van de kunstcollectie en de historische gebouwen ontdekken.