Een antiekstuk kopen bij een veiling in Sotheby’s of Christie’s

Een antiekstuk kopen bij een veiling in Sotheby's of Christie's

Bent u op zoek naar een uniek antiekstuk om toe te voegen aan uw collectie? Dan is het de moeite waard om deel te nemen aan een veiling bij Sotheby’s of Christie’s. Deze gerenommeerde veilinghuizen hebben een indrukwekkende selectie van antieke voorwerpen die geveild worden, variërend van zeldzame kunstwerken tot unieke vondsten.

Het kopen van een antiekstuk bij een veiling kan spannend zijn, maar het kan ook intimiderend zijn als u niet bekend bent met het proces. In deze sectie zullen we u meer vertellen over het kopen van antieke voorwerpen bij veilingen van Sotheby’s en Christie’s en hoe u zich kunt voorbereiden om uw gewenste antieke stukken te bemachtigen.

Belangrijke punten om te onthouden:

  • Sotheby’s en Christie’s zijn gerenommeerde veilinghuizen die een indrukwekkende selectie van antieke voorwerpen aanbieden
  • Het proces van bieden op antieke voorwerpen kan complex zijn, maar we zullen u begeleiden door het biedingsproces en u tips geven om succesvol te bieden
  • Voorbereiding is essentieel om de beste resultaten te behalen bij een veiling bij Sotheby’s of Christie’s

Antiekveilingen bij Sotheby’s en Christie’s

Als het gaat om antiekveilingen, zijn Sotheby’s en Christie’s twee van de meest gerenommeerde veilinghuizen ter wereld. Beiden hebben een lange geschiedenis van het veilen van unieke en zeldzame antieke voorwerpen en trekken kopers aan van over de hele wereld.

Bij Sotheby’s kunt u bieden op verschillende soorten antieke voorwerpen, waaronder kunstwerken, meubels, aardewerk en juwelen. Christie’s biedt ook een breed scala aan antieke voorwerpen, waaronder schilderijen, sculpturen, tapijten en zilverwerk.

De veilingen worden vaak gehouden in de veilinghuizen van Sotheby’s en Christie’s, maar er zijn ook online veilingen beschikbaar voor degenen die niet persoonlijk aanwezig kunnen zijn. Als u geïnteresseerd bent in het bijwonen van een antiekveiling bij Sotheby’s of Christie’s, moet u zich vooraf registreren en een biedersnummer verkrijgen.

Veilinghuis Locatie Aantal veilingen per jaar
Sotheby’s Londen, New York, Parijs, Hong Kong meer dan 250
Christie’s Londen, New York, Parijs, Hong Kong meer dan 350

Beide veilinghuizen hebben ook vestigingen in Nederland, met regelmatig georganiseerde antiekveilingen voor liefhebbers van antieke voorwerpen.

Of u nu op zoek bent naar een waardevol antiek stuk voor uw collectie of gewoon wilt genieten van de opwinding van een antiekveiling, Sotheby’s en Christie’s bieden uitstekende mogelijkheden om unieke items te bemachtigen.

Veilinghuis Sotheby’s

Veilinghuis Sotheby’s is een wereldwijd bekende veilinghuis dat gespecialiseerd is in de verkoop van kunstwerken, antiek en andere verzamelobjecten. Het is een van de oudste veilinghuizen ter wereld en heeft een reputatie opgebouwd voor het verkopen van enkele van de zeldzaamste en waardevolste stukken ter wereld.

Sotheby’s organiseert regelmatig antiekveilingen, zowel online als op locatie. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het kopen van antieke voorwerpen, biedt Sotheby’s een uitstekende gelegenheid om enkele van de meest unieke en zeldzame stukken te bekijken en te kopen.

Als u geïnteresseerd bent in het deelnemen aan een antiekveiling bij Sotheby’s, is het belangrijk om u goed voor te bereiden. Dit betekent onderzoek doen naar de stukken die u mogelijk wilt kopen en het stellen van een budget.

Sotheby’s organiseert regelmatig antiekveilingen in Nederland, wat het voor Nederlandse antiekverzamelaars gemakkelijker maakt om deel te nemen. Daarnaast biedt Sotheby’s ook de mogelijkheid om online te bieden op antieke voorwerpen, waardoor het gemakkelijker wordt om deel te nemen aan veilingen vanuit huis.

Online veilingen bij Sotheby’s

Sotheby’s biedt een online platform waarop u kunt bieden op antieke voorwerpen. Dit platform is beschikbaar voor zowel live veilingen als online-only veilingen. Het bieden op een online veiling bij Sotheby’s is een eenvoudig proces:

  1. Meld u aan op de Sotheby’s-website en zoek naar de antiekveiling waarin u geïnteresseerd bent.
  2. Bekijk de kavellijst en selecteer de stukken waarin u geïnteresseerd bent.
  3. Plaats uw biedingen en blijf de veiling volgen om te zien of u het winnende bod heeft geplaatst.

Het bieden op een online veiling bij Sotheby’s vereist wel dat u zich vooraf registreert. U moet uw creditcardgegevens invoeren om te kunnen bieden op een veiling.

Al met al biedt Sotheby’s diverse mogelijkheden om deel te nemen aan antiekveilingen, of u nu persoonlijk aanwezig bent of online deelneemt.

veilinghuis Sotheby's

Veilinghuis Christie’s in Nederland

Christie’s is een van ’s werelds meest gerenommeerde veilinghuizen, met een rijke geschiedenis en een uitgebreide selectie van antieke voorwerpen. Ook in Nederland heeft Christie’s een aanwezigheid en organiseert het regelmatig antiekveilingen.

Net als bij veilinghuis Sotheby’s zijn de antieke voorwerpen die geveild worden bij Christie’s van de hoogste kwaliteit en hebben ze vaak een unieke geschiedenis. Bij Christie’s kunt u bieden op alles van schilderijen en sculpturen tot meubels en juwelen.

Locaties en contactgegevens

Christie’s heeft twee locaties in Nederland, een in Amsterdam en een in Den Haag. Als u contact wilt opnemen met Christie’s in Nederland, kunt u de onderstaande gegevens gebruiken:

Locatie Adres Telefoonnummer
Amsterdam Cornelis Schuytstraat 57 +31 (0) 20 625 9030
Den Haag Nobelstraat 22a +31 (0) 70 362 4335

U kunt ook contact opnemen met Christie’s via hun website voor meer informatie over hun antieke kunstveilingen en om u in te schrijven voor biedingen.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van antieke voorwerpen bij een veiling in Nederland, is Christie’s zeker de moeite waard om te bekijken. Met een uitgebreide collectie en een lange geschiedenis van succesvolle veilingen, kunt u bij Christie’s enkele van de meest zeldzame en prachtige kunstwerken vinden.

Het proces van bieden op antieke voorwerpen

Het proces van bieden op antieke voorwerpen lijkt misschien intimiderend, maar het kan een opwindende manier zijn om een prachtig stuk geschiedenis te bemachtigen. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij het bieden op antieke voorwerpen tijdens een veiling.

Stap 1: Registreer voor de veiling

Om deel te nemen aan een veiling, moet u zich registreren bij het veilinghuis. U kunt dit meestal online doen of ter plaatse op de dag van de veiling. Na registratie ontvangt u biedingsnummers die u bij het bieden gebruikt.

Stap 2: Doe onderzoek

Voordat u gaat bieden, is het belangrijk om onderzoek te doen naar het antieke voorwerp dat u wilt kopen. Bepaal de geschatte waarde van het stuk en bekijk vergelijkbare items die eerder zijn geveild. Dit geeft u een idee van wat u kunt verwachten en wat u bereid bent te betalen.

Stap 3: Stel een maximumbod in

Bepaal voordat u begint met bieden het maximale bedrag dat u bereid bent uit te geven voor het antieke voorwerp. Laat u niet meeslepen in het biedingsproces en ga niet boven uw budget.

Stap 4: Bied strategisch

Wacht niet tot het laatste moment om te bieden. Plaats in plaats daarvan uw bod kort voor de sluiting van de veiling om andere bieders geen tijd te geven om te reageren. Vergeet niet dat veilinghuizen vaak een commissie of toeslag in rekening brengen bovenop het uiteindelijke bod, dus houd hier rekening mee bij het plaatsen van uw bod.

Stap 5: Wees geduldig

Het kan zijn dat u niet de winnende bieder bent voor het antieke stuk dat u wilt bemachtigen. Geef niet op en blijf zoeken naar andere kansen om het gewenste voorwerp te bemachtigen.

Onthoud dat succesvol bieden op antieke voorwerpen tijd, onderzoek en strategie vereist. Maar als u zich goed voorbereidt en de juiste stappen volgt, kunt u een prachtig antiekstuk kopen en toevoegen aan uw verzameling.

veiling antieke voorwerpen

Voorbereiding op een antiekveiling

Als u van plan bent om een antiekstuk te kopen bij een veilinghuis zoals Sotheby’s of Christie’s, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Hier zijn enkele stappen om u te helpen bij het voorbereiden op uw eerste antiekveiling.

Onderzoek uw gewenste antieke voorwerpen

Voordat u de veiling bijwoont, is het belangrijk om onderzoek te doen naar de antieke stukken die u wilt kopen. Bekijk de catalogus van het veilinghuis om meer te weten te komen over de antieke voorwerpen die beschikbaar zullen zijn. Maak notities over de stukken die uw interesse hebben gewekt en noteer hun lotnummers.

Stel uw budget vast

Als u eenmaal hebt bepaald welke antieke stukken u wilt kopen, stelt u uw budget vast. Houd rekening met de veilingkosten en eventuele extra kosten voor het transport van het antiekstuk. Het is belangrijk om uw budget te bepalen voordat u de veiling bijwoont, zodat u niet meer uitgeeft dan u zich kunt veroorloven.

Registreer u voor de veiling

Om deel te nemen aan een antiekveiling bij Sotheby’s of Christie’s, moet u zich registreren voor de veiling. Dit kan online of ter plaatse bij het veilinghuis. Zorg ervoor dat u uw identiteitsbewijs en een geldig betalingsmiddel meeneemt.

Bepaal uw biedstrategie

Voordat u bij de veiling aankomt, moet u uw biedstrategie bepalen. Bepaal vooraf het maximale bedrag dat u bereid bent uit te geven aan elk antiekstuk en houd u aan uw budget. Overweeg ook om een bod te doen voorafgaand aan de veiling, voor het geval u niet in staat bent om de veiling bij te wonen.

Conclusie

Na het lezen van deze gids bent u nu beter geïnformeerd over het kopen van antieke voorwerpen bij veilinghuizen Sotheby’s en Christie’s. Het is belangrijk om te onthouden dat het bieden op antieke stukken bij een veiling een spannende en soms complexe aangelegenheid kan zijn.

Zoals we hebben besproken, bieden zowel Sotheby’s als Christie’s regelmatig antieke kunst en stukken aan van uitzonderlijke kwaliteit. Door onderzoek te doen en uw budget te bepalen voordat u deelneemt aan een veiling, vergroot u uw kansen op het bemachtigen van het antiekstuk waar u naar op zoek bent.

Of u nu op zoek bent naar een antiek meubelstuk, schilderij of een ander decoratief object, een veiling bij Sotheby’s of Christie’s kan een geweldige plek zijn om te beginnen. We hopen dat deze gids u heeft geholpen om het biedingsproces beter te begrijpen en dat u binnenkort uw eigen prachtige antieke vondsten zult doen.

FAQ

Hoe kan ik een antiekstuk kopen bij een veiling in Sotheby’s of Christie’s?

Om een antiekstuk te kopen bij een veiling in Sotheby’s of Christie’s, moet u zich registreren als bieder bij het desbetreffende veilinghuis. Vervolgens kunt u de veilingcatalogus bekijken en een bod uitbrengen op het gewenste antiekstuk. Als uw bod succesvol is, wordt u de nieuwe eigenaar van het antiekstuk.

Welke antiekveilingen vinden er plaats bij Sotheby’s en Christie’s?

Sotheby’s en Christie’s organiseren regelmatig antiekveilingen waarbij een brede selectie van antieke voorwerpen wordt geveild. Deze veilingen variëren van meubels en schilderijen tot sieraden en keramiek. Het is een geweldige kans om unieke stukken te bemachtigen.

Hoe kan ik deelnemen aan een antiekveiling van Sotheby’s?

U kunt deelnemen aan een antiekveiling van Sotheby’s door uzelf te registreren als bieder op hun website. Zodra u geregistreerd bent, kunt u online bieden op de aangeboden antieke voorwerpen. U kunt ook fysiek aanwezig zijn bij de veilinglocatie en ter plekke bieden.

Wat is het proces van bieden op antieke voorwerpen?

Het proces van bieden op antieke voorwerpen begint met het bekijken van de veilingcatalogus en het selecteren van de items die u interesseert. U kunt uw bod uitbrengen via de website of ter plaatse tijdens de veiling. Houd er rekening mee dat andere bieders ook kunnen bieden, dus het is belangrijk om uw bod te monitoren en indien nodig te verhogen.

Hoe kan ik me voorbereiden op een antiekveiling bij Sotheby’s of Christie’s?

Om u voor te bereiden op een antiekveiling bij Sotheby’s of Christie’s is het raadzaam om vooraf onderzoek te doen naar de aangeboden items en hun geschatte waarde. Daarnaast is het belangrijk om uw budget vooraf vast te stellen, zodat u niet meer uitgeeft dan u zich kunt veroorloven. Het is ook handig om tijdig de veilingvoorwaarden door te nemen.

Wat zijn enkele belangrijke tips voor het bieden op antieke voorwerpen?

Enkele belangrijke tips voor het bieden op antieke voorwerpen zijn: stel uw budget vooraf vast en houd u eraan, doe vooraf onderzoek naar de waarde van het item, plaats vroegtijdig uw bod om de concurrentie voor te zijn, en wees geduldig tijdens de veiling. Blijf rustig en laat u niet meeslepen door de opwinding van het bieden.